Tag cloud

Tidligere indlæg

 

Opdateret: En tur i baljen - Fyraftensdyk

af Mette Wraa Nielsen 26. juni 2012 07:21
Fyraftensdyk i Bugten, enten ved ydermolen eller på Prammen - den beslutning bliver truffet på dagen alt efter lyst og vejr.

OBS: Med 7 tilmeldte dykkere er den store båd ved at være fyldt, men så søsætter vi bare den lille - Kom glad og lad os få alletiders fyraftensdyk :-)
Dato:02-07-2012 Sted:Bugten somewhere
Afgang:17.00 Hjemkomst:Efter dykning
Pris:Brændstof Leder:Mette Wraa Nielsen

Tilmeld dig her

Tags:

Kategorier: Aktivitet

Opdateret: En tur i baljen - Fyraftensdyk

af Peter Riis Mågård 25. juni 2012 19:05
Fyraftensdyk i Bugten, enten ved ydermolen eller på Prammen - den beslutning bliver truffet på dagen alt efter lyst og vejr.

OBS: Med 7 tilmeldte dykkere er den store båd ved at være fyldt. Hvis der er flere der ønsker at tilmelde sig, ryger de enten på en reservelisten el også tager vi den lille med ud, men lad os se hvordan deltagerantallet ender :-)

Vi skal da bare have den lille med. !!
Dato:02-07-2012 Sted:Bugten somewhere
Afgang:17.00 Hjemkomst:Efter dykning
Pris:Brændstof Leder:Mette Wraa Nielsen

Tilmeld dig her

Tags:

Kategorier: Aktivitet

Bestyrelsesmøde

af Claus Hvid Johannesen 21. juni 2012 09:19
Dagsorden

2 primære punkter:
Generalforsamling.
PADI uddannelse

Her efter de sædvanlige punkter:

1. Indkommen post.
2. Status på materiel
Kompressor
Båd
4. Status på hus
Bådhal (bevilling)
5. Status på rengøring af klublokale.
6. PADI kursus 2012
7. Status på instruktøruddannelse.
8. Status på CMAS *** uddannelse i KVAK.
10. Evt.

Dato:20-08-2012 Sted:KVAK
Afgang:18:00 Hjemkomst:20:00
Pris: Leder:Claus Hvid Johannesen

Tilmeld dig her

Tags:

Kategorier: Aktivitet

To dive or to dive - Fyraftensdyk

af Mette Wraa Nielsen 15. juni 2012 20:59
Fordi min Darling skal i vandet, tager vi båden ud i bugten og hopper i ved Ydermolen eller på Prammen, alt efter lyst.

Dato:16-07-2012 Sted:Et sted i bugten
Afgang:17.00 Hjemkomst:Inden klubaften, sådan cirka ;-)
Pris:Brændstof Leder:Mette Wraa Nielsen

Tilmeld dig her

Tags:

Kategorier: Aktivitet

hip hip hurrra

af Per Voss 11. juni 2012 10:17
Vi udbringer et Hurra for manden der gjorde det nuligt for os at gøre det vi kan lide  : dykke 
Jacques Cousteau har igen idag fødselsdag for 112. gang, desvære var han kun selv med tilde 87 første.. 
 

Tags:

Kategorier:

En tur i baljen - Fyraftensdyk

af Mette Wraa Nielsen 10. juni 2012 07:06
Fyraftensdyk i Bugten, enten ved ydermolen eller på Prammen - den beslutning bliver truffet på dagen alt efter lyst og vejr.

Dato:02-07-2012 Sted:Bugten somewhere
Afgang:17.00 Hjemkomst:Efter dykning
Pris:Brændstof Leder:Mette Wraa Nielsen

Tilmeld dig her

Tags:

Kategorier: Aktivitet

Norges tur i Kr. Himmelfarts ferien

af Peter Riis Mågård 7. juni 2012 11:03

Så blev det endelig Kr. Himmelfart, og dermed den længe ventede tur til Norge. Alt og alle var klar og pakkede.
Vi mødtes i klubben ved 16 tiden og fik traileren og både ud og pakket. Bilerne blev LÆSSET. Der var medbragt tagbox til begge, hvilket viste sig at være en rigtig god idé. Ud over personlig udrustning/tøj fylder mad til 12 personer i 4 dage en hel del. Næste gang kan vi dog klare os med mindre rugbrød, men eller var det vist ok med mængden af mad, kager, boller, chips, havregryn………

Første udfordring var at få lidt ekstra luft i hjulene på traileren. Statoil på Randersvej trænger til nye ”luftpåfyldere”. Det tog 12 min. at få trykket luft i 4 vognhjul og to på forvognen (Mettes røde ”lyn”).

Ud på vejen og så mod…kø på motorvejen ved Skejby…..Dette resulterede i en del tilbageholdte åndedræt og neglebidden, men det gik og vi kom uden flere udfordringer til Hirtshals. Vi mødtes med båden og fik både tanket biler og båd til danske priser. Tænk at Norge har højere priser på brændstof end vi har. Men sådan er det.

Ned i kø til færgen, og 1-2-3-4-5-6-7-8 dykkerbåde blev talt, så vi var ikke de eneste der ville til den nordlige del af Dobbeltmonarkiet. Vi var blandt de sidste der fik lov til at køre ombord, men blandt de første der kørte fra borde senere.

Ombord fik vi endelig fundet en spiseplads og menuen stod på burger eller flødekartofler med noget kød. Og så op i lænestolene og få sig en lur.

Vi var i land ca. 0015 og på plads i hytterne ca. kl. 0100.

Der blev slækket lidt på programmet for næste dag, så vi kunne sove længe (tak til den hårde turleder duo).

 

Torsdags program var tre mindre dyk i Skottevik. Ikke så dybe, men masser af fisk at se på. Der var mulighed for at få udstyret trimmet til de dybe dyk på Seattle mm. de næst følgende dage. Da folk endelig gik til ro, var konstateringen at væggene var tynde. Der var en knever fra hytte 1……. Men Sanne og Mette faldt dog i søvn på et tidspunkt.

 

Fredag, tidligt op, morgenmad, madpakke smøring, pakning af de sidste stumper og så af sted. Tidsmæssigt kunne det gøre bedre, men alt i alt en ok mellemtid før vi mødtes med Carsten ved lystbådehavnen i KS. Carsten havde en position på et relativt nyt vrag, kaldet Halfwreck. Vi besluttede at tage derud og efterfølgende en tur på Byvragene.

Halfwreck var en del af et skib, der var gledet fra dem der nu var i gang med at hugge det op. Man skal forestille sig et skib, der har været i en rugbrødsmaskine, og var blevet skåret fuldstændigt lige over, heraf navnet. Dette gav en mulighed for at gå ned og se ind i vraget. Meget fint. Der var mulighed for at gå til små 40 meter. En anden mulighed var at følge sporet i bunden, hvor det havde gledet. Der var alskens stumper. Bla. en masse lysbilleder. Hvorfor …tja…jeres gæt er lige så gode som vores.

Vi gennemførte to ture, da der jo ikke er plads til alle 11 i båden. Vejret og søen var fin, sigten også i orden. Kun lidt springlag ved 2-5 meter. Hjem og holde frokost. Vi havde forhørt os i havnen, og det var ikke noget problem at lade båden ligge til næste dag, så det valgte vi og kunne således spare en del tid.

Eftermiddagen blev en tur på de to vrag inde tæt på byen, kaldet Byvragene. Vi kørte ud til KS store sportsarena og gik i vandet ned over klipperne. Vandet var lidt mørkt og der var dårlig sigt og en del springlag ned til 20 meter. Vi svømmede langs klippekanten indtil en ENORM jernkæde gik på tværs og der lå vragene. Sigten var vel 5-8 meter, så ok omkring de to vrag. Samtidig med os ankom der tre andre selskaber med dykkere, der dog dykkede fra båd. Der var dog ikke nogen karambolage os imellem.

Da de ”Talende Søstre ” lå på sikkerhedsstop lige ud for hvor vi var, fik de deres livs oplevelse. Et plask, masser af bobler og så åbenbarer der sig en splitternøgen Jeppe (vinterbader). Det er lige før de to taber regulator, først af forskrækkelse, derefter af grin. Halvrystende af kulde og grin kommer først Jeppe op, og herefter de to. De sprutter af grin, og (som sædvanligt fristes man til at sige) står munden ikke stille. Men sjovt var det.

Mens vi var i vandet tog Carsten ned til isfabrikken og hentede nogle fejlproduktioner der trængte til at blive fortæret. Vejret var perfekt til is, ca. 20 grader med sol fra en skyfri.

Da Skottevik Feriecenter åbenbart mere er ferie end dykkercenter, var der begrænsninger på hvornår vi kunne få fyldt vores flasker. Carsten trådte til og fik en aftale med KS dykkerklub, og vi fik fyldt ved dem meget lettere og noget billigere. Alt i alt en fin aftale, og tak til Carsten og Torben for hjælpen.

Mens den ene ½ del fyldte flasker kørte den anden hjem for at få lavet mad mm. Dog uden nøgle til hytten, så de måtte gå den tunge ”Walk of Shame” op til Informationen og få en reservenøgle.

Aftenens menu var Spaghetti bolognese. Der blev spist op, ingen gik sultne fra bordet, men havde der været mere var det nok også blevet spist.

Der var ikke stemning for et aften/nat dyk, da det først var mørkt efter 2230. Så det blev et glas rødvin eller single malt (af formanden velvilligt stillet til rådighed) ekstra. I seng og hvile spændt, for dagen efter var der lagt op til at få 9 ”jomfruer” på Seattle. Denne aften hørtes intet gennem væggen, tror alle var trætte og ville være friske næste dag.

 

0630 blev der blæst reveille (utroligt hvad man kan med en smartphone). Hvem andre end undertegnede kunne finde på et sådant stunt. Kaffen var klar og morgenmaden blev stillet frem. Alle var faktisk hurtigt oppe, og godt i gang. Vi havde aftalt med Carsten at vi ville være på havnen 0945. Vi var der 0930. Stumper blev pakket, holdene sat. Der blev ligesom dagen før udpeget skipper og hjælper fra det ventende hold, så dykkene kunne overstås hurtigst muligt og et skifte gennemført. Dette blev gennemført som en velekserceret enhed, så alle havde haft den tid i vandet de ville, men vi var stadig tilbage med hold to inden kl. 1300. Som ”Good old Gammelnok” (Per) udtalte med bevæget røst: ”Ole ville sgu have været stolt”.

Dykket på Seattle var en fed oplevelse. Vi gik ned langs tovet til hækken. Lidt springlag ved 5 meter ellers fin sigt. Vi gik rundt om hækkens overbygning og nåede ned på 42 meter. Her mødte vi Carsten og Torben der havde været ned ved skorstenen på et par og 50 meter. Carsten kunne efterfølgende fortælle at skorstenen er væltet af, og en del af overbygningen er faldet sammen og blevet trykket sammen af en stor bom der har lagt sig oven på. Så tiden for vragets beståen er nok ved at være talt. Der går rygter om at man fra myndighedernes side vil dynge sand på så det falder helt sammen og forsvinder.

Så godt at vi fik det prøvet, for det er en speciel oplevelse. Kan godt forstå, at der er risiko for at blive ”suget” ned i dybet, hvis man ikke hele tiden et opmærksom på dybdemåleren. Vi så en stor sej lige ved rebet op. Opstigningen voldte ingen problemer. Computeren var lige i DECO inden opstigning, men det udlignede sig på vejen op.

Vi sejlede ind og fik tisset af mm. Det første eftermiddagshold ville ud på et ”nyt” vrag som Oneocean.no havde fået sænket som et slags husvrag. Vi havde en position og sejlede der ud. Der var dog problemer med at få sonaren til at slå ud, men lidt udslag kom der på et tidspunkt. Vi satte anker og smed folk i vandet. Det blev til at fint, men lidt kedeligt dyk, da der ikke fandtes noget vrag der hvor vi hoppede I. Per og Uffe kan helt sikkert logge dykket som et search dive, idet de vel trawlede ca. 5-600 meter havbund for at finde vraget.

Søstrene Motormund fandt heller ikke noget og Jeppe og Jens LYN, svømmede den modsatte vej af de andre, men fandt heller ikke noget. Skipper Thorleif og besætning satte herefter kurs mod havnen og for at bytte hold.

Hold 2 besluttede at dykke på Halfwreck igen. Th og undertegnede gik ned til vraget, svømmede lidt rundt, men der var lidt strøm, så vi besluttede at søge opad sporet for at se på de vragrester der lå der. Der blev spottet lysbilleder, og alverdens anden skrot og skidt. På et tidspunkt får vi observation på en gammel hummertejne, hvor der er bevægelse i. I springvis fremrykning, rykker vi frem til tejnen, får overblik, og må konstatere at den ikke længere er bundet fast i et reb, at der er store taskekrapper i den, og ikke hummer. Frem drages lyssværdene (dykkerknivene) og de fangede aliens gøre fri og kan frit søge derfra.

Helt igennem et super dyk. Vi går op langs en snor med bøje, der er på en større vragdel. Vel oppe må vi vente på at de andre kommer op, før båden kan hente vores to jediriddere.

Ventetiden går med halvbeskidte sange fra før forsvaret blev politisk korrekt og da bolsjevikkerne var fjenden.

Som aftenen før delte vi os i to, så flaskerne kunne fyldes og maden klargøres. Menuen denne herlige aften var Mettes lasagne, Uffes prototypesalat og brød til.

Igen gjorde de dybe dyk i løbet af dagen deres indflydelse gældende, så det blev ikke til natdyk denne aften heller. Det skal også lige nævnes at det ikke ville gøre logistikken lettere med luft på flaskerne til næste dag, hvis man valgte at tage et natdyk.

 

Igen tidligt op, morgenmad, madpakke og så få stumperne pakket og hytterne klargjort til aflevering. Vi havde gudskelov bestilt slutrengøring. Det gjorde det hele noget mere overskueligt. De tiloversblevne pakker rugbrød blev doneret til værdigt trængende eksil klubmedlemmer.

Så gik turen til lufthavnen ved Kjevik for at få dykket på vandflyveren. Vi kom fint frem og der var super vejr. Ned til beton molen med stumperne og så i dragterne. Th og undertegnede kom først, overfladesvømmede til bøjen og gik ned. Vandet var brunligt og der var springlag. Dette hørte dog op efter en 8-10 meter og sigten blev fin. Vi svømmede rundt til de forskellige vragstumper. Ingen tvivl om at bare på de 6 år side jeg har været der sidst, er vraget blevet meget mere slidt. Vel også fordi tåber findes alle steder og man ”jo da lige skal have noget med op, jo jo”…..

Desuden er der skitseret en udvidelse af lufthavnen, og det er ikke sikkert at vandflyveren ”overlever” dette. Så foint at vi også fik dette fine vrag med.

Andet dyk blev på væggen sammen med Th og Carsten. Vi gik lidt dybt, 33,9 meter men der var nu ikke så meget at se, ud over den fine klippeside. Carsten fandt dog en ok dykkerkniv. Vi gik stille op og tilbage ad, men ikke hurtigere end at computeren lige nåede i DECO. Jeg fandt en nyligt død stor hornfisk. Tog den op og bevægede hånden så det så ud som om jeg holdt en levende om halen. Man kunne næste se vantroen i de to andres øjne og deres tankebobler: ”Det kan man sgu da ikke, han må da være super hurtig”!!

Nå sagens sande natur blev åbenbaret og smilene var store. Vi blev nødt til at tage et deco stop på 3 min. ud over sikkerhedsstoppet. Op kom vi lige ved molen.

Så var det frokost tid og stumperne blev pakket.

På vejen mod færgen kørte vi lige inden om isfabrikken, og lænsede dem for en del is i deres ”showroom” før vi rullede de 500 meter til færgen og tjekkede ind.

Aftens maden blev lidt pizza og så lidt søvn i flystolene, før den lange march fra Hirtshals til Århus. Den blev dog forkortet med god 80’er musik (dog til Th store fortrydelse). Da klokken nåede ca. 2200 ramte vi klubben. En hurtig og fokuseret indsats fik stumperne pakket af, skyllet og bragt på plads. Det samme med båd og trailer.

Alle fik sagt farvel og tak. Og så gik det ellers mod egne senge og dyner, før virkeligheden ramte mandag morgen.

Det var en super tur. Når så mange forskellige mennesker er samlet, er der selvfølgelig forskellige meninger og holdninger. Nogen gange udmønter det sig i uenighed. Dette var vi i stort forskånet for. Tak for det alle.

På turudvalgets vegne vil jeg gerne takke alle for en super fed tur. Glæder mig allerede til næste gang.

 

Turudvalget

Mette & Peter

 

Lessons identified:

-     14 årige spejdere spiser mere rugbrød end voksne dykkere. → så næste gang er det nok med 4 skiver pr. dag/mand (M/K)

-     Der skal være adgang til luft fra tidlig morgen til sen aften/nat → aftaler med de lokale klubber

-     Med en indsats for ”kollektivet (fælles stumper, mad, opvask mm)” bliver man også hurtigere færdig med sine egne ting. → hjælp med det fælles før eget udrustning, så går det hurtigere for alle

-     Båden tager vand ind med 6 dykkere med udstyr og 2 besætningsmedlemmer, når den ligger for anker i normale dønninger. → der skal gøres noget ved den ”bagplade”.

-     Er der mere end 6 dykkere skal der deles op i to hold

-     Der skal være en skipper og en hjælper der ikke dykker, når der skal dykkes i hold.

-     Det er svært at spise mere end 1½ liter flødeis selv → der skal trænes.

Tags:

Kategorier: Beretning

Bestyrelsesmøde

af Claus Hvid Johannesen 5. juni 2012 21:02
Dagsorden

1. Indkommen post.
2. Status på materiel
Kompressor
Båd
4. Status på hus
Bådhal (bevilling)
5. Status på rengøring af klublokale.
6. PADI kursus 2012
7. Status på instruktøruddannelse.
8. Status på CMAS*, ** og *** uddannelse i KVAK.
10. Evt.

Dato:18-06-2012 Sted:Klublokalet
Afgang:18:00 Hjemkomst:20:00
Pris: Leder:Claus Hvid Johannesen

Tilmeld dig her

Tags:

Kategorier: Aktivitet

Heksebryg og Halvmarathon

af Mette Wraa Nielsen 5. juni 2012 09:08
Da SP afsluttede OWD undervisningen forsvandt de håbefulde kursister hurtigt ud af døren og tilbage stod Formanden, Kenneth, som var i fuld gang med at slynge og rense flasker, Michael og jeg, men snakken gik som altid lystigt. 
Uffe dukkede op i døren, i hånden holdt han to flasker med et interessant indhold - han eget heksebryg af en øl. Han indrømmede hurtigt at det var et fejlbryg, men inden han hældte det hele i vasken ville han give os (klubbens medlemmer) muligheden for at smage. Frem kom plastkrus og flaskens skumle indhold blev hældt op. Det var sort som kul og med en kraftig aroma. Hverken Formanden, Michael eller jeg er vilde med de mørke øl, så den var lidt af en prøvelse. Sikker på Voss og Jabba ville have sat større pris på brygget. Uffe indrømmede da også, at han havde hældt den forkerte malt i og i stedet for karmelmalt var der røget en ekstra portion farvemalt i...Den var slem, ikke udrikkelig for dem der kan li' den slags, men for mig der foretrækker min Hoegaarden, var den tæt på. Uffe smuttede kort efter, men lovede at vi nok skulle få lov at smage hans næste bryg.
Uffe, jeg glæder mig til at smage din næste bryg og den næste igen og glæder mig over vi har en spirende brygmester i klubben.
Da vi ikke var mange sluttede klubaftenen tidligt og ved 21 tiden blev døren lås. Udenfor Søsporten nåede vi dog lige at vende Århus City (halv)Marathon, og jeg forslog, at vi stillede et Kvak hold til næste år. Kenneth var klar, Formanden rystet, men ikke afskrækket og snakken gik på at søsætte løbetræning med henblik på deltagelse i 2013. Det har også den følge effekt at vi bliver bedre dykkere med mindre luftforbrug og længere bundtid, så en ren win-win, så må vi se om det lykkes at få skuden i vandet.
 
Ses på bunden ;-)

Tags:

Kategorier: Beretning

Opdateret: Festdyk

af Sanne Biisgaard 2. juni 2012 10:38
Dykket er aflyst pga vejret. Men festen afholdes :o)

Vi varmer op til i aften med en tur på Bugten. Er vejret til det bliver det Prammen.
Mødes kl. 1200 og sejler vel ca. 1300.
Man kan jo tage madpakken med i båden og nyde den i de fine solskin :-)
Vi er tilbage i klubben ved 16 tiden så vi kan deltage i forberedelserne til festen.

Dato:02-06-2012 Sted:Bugten alt efter vejret
Afgang:1200 Hjemkomst:1630
Pris:gaz Leder:Peter Riis Mågård

Tilmeld dig her

Tags:

Kategorier: Aktivitet

Powered by BlogEngine.NET 2.5.0.6
Modified for Kvak by Michlenborg