Tag cloud

Tidligere indlæg

 

Der var rørt i suppen.

af Peter Riis Mågård 28. maj 2011 08:03

Vi var 4 der mødtes i klubben kl. 17 til et hurtigt fyraftensdyk fredag. Formanden, Kenneth, THORLEIF og undertegnede. Mette måtte melde fra, noget med arbejdsramt... Søren fik ikke tid og Sanne ville hellere i Friheden med en veninde. ja ja sådan er prioriteterne så forskellige.
Udstyret blev gjort klar. Th kunne selv huske det meste. Den største udfordring var nok at den spiefe POSIDON dragts manchetter led under det udprægede mangel på brug gennem de sidste små tre år. De var stive, virkede begyndende møre og skulle det vise sig også lidt utætte.

Efter de, fristes man til at sige, sædvanlige udfordringer med spillet nåede båden ned til rampen. Her blev udfordringen lidt større, idet rampen/ramperne havde skubbet sig mod hinanden nede i vandet. Dette bevirkede at dækkene på traileren blev stress testede på ydersiden mod rampens kant. Det gik lige og endda uden at få gjort bremserne våde. Vi blev enige om at springe i når vi skulle have båden op igen, for ligesom at skåne dækkene lidt.

Udstyret blev pakket i båden. For mit vedkommende var det et jomfrudyk med mit nye 2x15 setup. For sa… det er tungt, men det gik uden nogen fik brok af at løfte det. 58 kg med bly og bagplade.

Det blæste lidt så vi blev enige om at dykke på N siden af molen. Claus og Kenneth dykkede først ca. 30 min. De ramte forbi båden med 8-9 meter. Så det var fint må man sige. Så blev det Th og min tur. Vi tog også 30 min. som max. Første gældende spørgsmål var: vil 2x15 sættet gå til bunds med mig på slæb, eller …. Nå det gik fint. Næste spørgsmål: er der så bly nok på til at komme ned? OK-tegn, tommelfinger nedaf , luften lukkes ud og…. Vi glider fint ned langs ankerlinen. Det går stille og roligt, så det tyder på en fornuftig vægt på sættet. På bunden er sigten 4-5 meter, hvilket må siges at være fint, når man tager i betragtning at ”Den store Dykker” ovenover os har rørt godt i suppen de sidste par dage.

Vi ser en del eremitkrebs i forskellige størrelser. Eneste større fisk vi ser ligger serveret som aftensmad for diverse smådyr. Nogen har allerede taget øjnene. Det ser lidt spooky ud, men sådan er det jo i livets store Lottospil (nogen tager den store gevinst, andre får ædt deres øjne….. eller noget). Efter 13 min vender vi om. Ikke noget nyt på tilbage turen. Men så er det Th store indsigt, kontakt til vandånderne (and the spirits involved) eller bare tidligere tiders opsparrede erfaring viser sig: Vi rammer ankeret præcist. Opstigningen sker uden alarmer mm. Dagens sidste spørgsmål fsva. 2x15 er om vingen kan holde det flydende uden påsat dykker. Karabinen bliver sat på, vingen blæses op og jeg smyger (mine 95 kg) ud af harnesset og……. Its a miracle – it floats J. Men om det gør det med alle lygter, linehjul osv. på må vi se en anden dag. Op i båden og ind mod klubben. På vej ind ser man et smil kruse sig på Th læber. Vinden i håret, saltsprøjtet i ansigtet og et godt dyk på loggen. Jeg tror vi begynder at se mere til ham igen nu.

På vej ind gennem havnen bliver vi alle ramt af det største sultslag i maveregionen. Det duftede så fantastisk af røget mad. Hmm lidt sent at ryge fisk, og så lige efter en brand. Da vi kommer længere ind, viser det sig at nogen holder fest i den nye bygning på højde med klubben, og at de har en kok til at grille mm.

Efter formanden havde flyttet ramperne lidt fra hinanden nede i vandet, fik vi traileren fint ned. Båden kom op, dog ikke uden at det elektriske spil blev udfordret max (skulle hjælpes..). Ligeledes med det store spil. Det skulle også hjælpes i gang, men det gik og vi fik trailer og båd op på plads.

Alt i alt en herlig aften på molen.
Husk at der er en tur til Lillebælt eller Sletterhage d. 02 JUN og at der er whiskysmagning d. 17 i klubben. 

Vi ses i vandet

Peter

Tags:

Kategorier: Nyhed

Powered by BlogEngine.NET 2.5.0.6
Modified for Kvak by Michlenborg