Tag cloud

Tidligere indlæg

 

En tur i pool med flaske på siden

af Peter Riis Mågård 4. marts 2012 08:25

Så blev det fredag og tid til vores introaften til UTD og deres sidemount system. Vi mødtes hos Ben i NOW-dive og fik en fin lille indføring i UTD og baggrunden for sidemountsystemet. For flere var det første besøg i 8660’s dykkerbix.  En hyggeligt og velassorteret "lille" kælder forretning.

Herefter gik turen ti Them svømmehal, hvor vi påkrympede udstyret og alle fik lejlighed til at svømme rundt med dimserne.

Der var delte meninger om det. Personligt synes jeg det var ok, men ikke noget jeg vil skifte udstyr for at bruge. Det kunne være spændende at prøve det i koldt vejrs tørdragts setupet. For mig virkede det mest som et varmtvandssetup. Ben er selv af en anden mening (og ikke kun fordi han er forhandler Wink ) Som jeg forstod det, skal man holde øje med flaske trykket og så skifte flaske når 70 bar var forbrugt. I min verden går lidt af det smarte så af. Hvis man ikke skulle koncentrere sig om flaskerne, ville det være noget mere smart. 

Det er nemt at komme ind og ud af. Det at man kan betjene lynkoblingerne i vandet gør det nemt. Dog tror jeg at det vil være lidt udfordrende hvis man vælger stålflasker. Specielt i en rib med lidt søgang. Men systemet er selvfølgelig lavet med alu flaske for øje.

Men der er ingen tvivl om at det gav noget (følelse af) frihed frem for den fastspændte ”klump” på ryggen med alm. dobbeltsæt. Det at man kunne hægte de bagerste karabiner af og holde flaskerne frem foran sig var rigtig godt.

Kombinationen af alu flasker og mindre bly var rigtig god. Hvis noget ved systemet skulle være matchvinder er det dets mindre vægt. For folk med tendens til øm/ ondt i ryggen, tror jeg det er en overvejelse værd. 
Måtte man ønske det kunne man nøjes med en flaske. Det blev ikke væsentligt sidetungt, så det var helt fint.

Niels havde sit undervands kompakt kamera med. Nu venter vi spændt på at han uploader aftenens udskejelser her på siden.

Efter dykket kørte vi tilbage til Skanderborg, hvor Ben var vært med en øl, og en god sludder om diverse. Alt i alt en fin og hyggelig aften.

Tak til Ben og NOW-dive for at bruge lidt tid på os sådan en fredag aften.

Vi ses i vandet

Peter

Tags:

Kategorier: Aktivitet | Nyhed

Powered by BlogEngine.NET 2.5.0.6
Modified for Kvak by Michlenborg