Tag cloud

Tidligere indlæg

 

En god dag i vandet.

af Peter Riis Mågård 21. oktober 2012 09:15

Der udgik befaling fra den tidligere formand Kim, om at skulle dyppe korpus og udstyr torsdag morgen. Vi skulle møde kl. 1000 i klubben for så at finde ud af hvor vi skulle tage hen.

Jeg tog derind lidt før (det tager jo lidt tid at komprimere 6000 liter luft) for at få lidt luft på 2x15 setup’et. På hjemmesiden havde Kim, Th, Per, Elektrikker Jens og undertegnede meldt til. Desværre har den gode Kim åbenbart ikke kunnet tåle at runde de 40, så ryggen drillede og han måtte melde et ærgerligt afbud. Alle blev enige om at sende positive vibrationer i retning Solbjerg så han kunne få orden på det igen J

TH havde udstyret hjemme, så han afventede spændt på sms fra Søsporten om dagens destination. Vi andre tre startede forhandlingerne. At sætte båden i, blev vi hurtigt enige om var lidt overkill. Desuden var det ret tåget, så det kunne blive noget værre noget. Til sidst stod det mellem Studstrup eller Knuds Sø ved Ry. Det sidste blev valgt, så kunne man jo også slippe lidt billigt om ved skylning af udstyr mm. Desuden var der ingen af os der havde prøvet andet end Rescue kurset dernede. Så vi sad op, og kørte efter Ry. Tak til Mette for guidance til stedet.

På P-pladsen stødte TH til, og vi gik i gang med at samle udstyr og gøre klar. Vi delte pladsen med et lille hold fra NOW-dive. Ben havde to elever der lige skulle have sidste afpudsning inden de tog på sidste del af UTD, TEC-1 kurset som skulle afholdes i Alicante i Spanien (godt det ikke var mig der skulle på kursus og i varmt vandt……..).

Vi delte op i to, TH og jeg, Per og Jens. Vi gik ud til den platform der ligger på ca. 6 meter og til højre herefter. Per og Jens tog dertil og til venstre langs med brinken. De så helt sikkert flere fisk end vi gjorde. Men stedet var super til at få lidt dybde. Vi tog til 13 meter. Desværre var der ikke så meget at se på, lidt lige som bunden i bugten hjemme ved klubben, men som sted for afprøvning af udstyr, kurser, øvelser mm. Er det tæt på uovertruffet. Sigten var også fin. En 5-8 meter.

Jens og Per så en sammensvejset anordning, der først fremstod som det forsvundne tyske hemmelige Vergeltung Waffe III, men viste sig at være noget fra et rekordforsøg i ophold på/under vand. Fandt ikke helt ud af det. Per fandt desuden, efter eget udsagn,  en mængde Nazi-sølv(papir).

Vores dyk varede i 43 min, Per og Jens’ lidt længere. Da der nu ikke var så meget at se på i løbet af dykket, brugte jeg tid på at skifte regulator, tømme maske, øve frogkicks, simulerer lukning af ventiler og en enkelt reel afhjælpning af krampe i læggen. (utrænet og fed ja man er…)

Vel oppe blev der indtaget kaffe og fundne småkager fra Jens’ bil. Per underholdt med sine sidste erhvervelser. En server pakke der kunne få Studstrup til at køre på overtid. Fik hilst på Ben og de to håbefulde TEC elever.  Alt i alt en super fed dykke dag, som alle der ikke var med, kan ærgre sig over ikke at have oplevet.

Vi ses under vandet.
Peter

Tags:

Kategorier: Beretning | Nyhed

Powered by BlogEngine.NET 2.5.0.6
Modified for Kvak by Michlenborg