Tag cloud

Tidligere indlæg

 

Tur til Aarø sund

af Per Voss 19. august 2013 09:02
Vi var 5 der tog til Aarøsund lørdag morgen. Asker, johanes, Jeppe, Gam og undertegnede. 
Vi havde pakket trailer fradag aften så det var bare at smidde presenningen på og afsted. 
ca 8.45 ankom vi til havne, hvor den første båd allerede lå klar.
Ejner baksede lidt med "flyvefisken" den ville ikke starte, et problem de havde døjet med længe uden at vide hvad der var årsagen, men med batteriet direkte på motoren sprang den igang.
asker johannes og jeg kom med Bo og Hardy der allerede havde båden i vandet og stak afsted til første dyk. Det foregik på Kanal. en kreatur damper der var sunket med 156 kreature ombord, hvorfor den også blev kaldt knoglevraget. Den var imidlertid noget sandgået, så det der måtte have ligget i den ikke var synligt.
alle rester der stak op af sandet var smukt begroet,  så den var meget flodt på trods af den ringe sigt og en smugle strøm.
Vi fortsatte direkte til Næste dyk, på en udbrænt lille kutter her: https://maps.google.com/maps?q=loc:55.21488,9.85875
Her var sigten lidt bedre om end vraget ikke var så stort., men det var alligevel stort nok til at rumme otte ti store torsk på over 1 meters længde!  
De stod helt tæt nede under et par skrogdele der lå ud fra styrbord side. Ejner der fisker meget mente de vejede ca12 kg stykket, men at de ikke var værd at gå efter da de havde svamp, hvilket kunne ses som  hvide pletter på ryggen, så det blev nok deres regning. 
Oppe igen skulle vi atter have gang i mororen på flyvefisken og held i uheld vender Gam polerne forkert.  Det resulterer i en brændt sikring men også at Hardy får åbnet det sted på kablet hvor det er samlet, eller burde være samlet, for det er irret over inde under isoler båndet, med et par strips bliver samlingen lavet og nu starter båden perfekt  og det gamle problemmed motoren er pist væk. Så vi kan sejle ind i ro og mag. 
på land får vi skiftet flasker og de der magter det tager et tredie dyk,  imedens vi andre pakker trailer.
hjemme igen fra tredie dyk får vi pakke t færdig o er tilbage ved klubben kl ca 19. Det var rart at se noget nyt om end vi ikke lå i titanic klassen med vragene, så blev det på trods af de mange brændmænd til nogle rigtigt gode dyk og kontakt til en klub der gerne villehave os med igen til lidt dybere dyk i Fynshav næste gang.

se fotos her: http://kvak.org/gallery2.aspx?gallery=20130210170516960/20130819175002602

Tags:

Kategorier:

Powered by BlogEngine.NET 2.5.0.6
Modified for Kvak by Michlenborg