Tag cloud

Tidligere indlæg

 

Det blev et helt Enestående dyk.

af Per Voss 27. april 2015 10:02
Lørdag morgen troppede 4 mand høj op til Båddyk med cmas *, Niels havdemeldt sig som bådfører og Erik som hjælpedykker, samte eleven "jaws" og instrutør..
Godt nok havde undertegende fået monteret den nye frekvensomformer og gennemført diverse tests,
men da det endnu ikke var lykkedes at styre spillet via taster elelr kontakt, sate vi en "omformer" på den gamle converter ledning og rullede den nye wire ud for årets første søsætning af Humberen.
Først skulle vi dog lige have fastgjort diverse løse lednings ender efter radiomontage, og hvad var de 2 store rustfri skruer til ? 
Det viste sig at være dem der holdet hele konsollen, så dem fik vi også monteret og så var vi klar.
men motoren ville ikke starte. ?  Der var da strøm på meteret og vhf radione lyste jQuery152021124931005761027_1430123592471
AH disse elementer fik strøm uden om afbryderen ! da den blev tændt var der ingen problemer med at starte motoren. I vandet med Dyret og i med grej og afsted.

Sol var der ikke meget af men da det heller ikke blæste noget videre, var det en hurtig og lun tur til ydermolen.
vi ankreder op lige på spidsen, på 8m vand. Da vi geren ville på ca 12m skulle vi så lige svømme lidt ud for at finde dette.
Vi mødtes på ankerlinne og fulgte denne ned til bunden.
Sigten var fin ca 5 m og med en temperatur på ca 6°C, det var lidt dødt på sand/mudder bunden, Søslange stjerner, erremitkrebs og en enkel panserulk, men vi svømmede rask afsted for at finde lidt dybde, 

Det begyndte da også at gå lidte nedad og vi nåede snaret den ønskede dybde, men så forsvand sigten som ved et trylleslag. jævn gullig slam så langt øjet ragte, og det var ikke langt. Efter lidt svømmen frem og til bage fandt vi dog ud af hvem der var synderen for den dåprlige sigt : Fladfisk, pludselig fornæmme man en stor flad piske væk og hvirvle endnu mere slam op. Dette fenomen gentog sig nu igen og igen under sidste halvdel af dykket. Mange af fiskene var pænt store oppe omkring de 30-40cm i breden, længden så man ikke meget til når de piskede sfsted, kun de 2 yderspor hvor finnerne hvirvlede mudder op. 

Så blev det tid til at komme op, da vi var blevt noget desorienterede af fiskestimens opførsel, foretog vi en fri opstigning, men ikke før jeg havde sendt min SMB til overlladen så båden kunne se hvor vi var.  Her fik Jacob så sin første lektion i at ligge på 4.5 m i 3 min ikke nogen let øvelse, men det gik rigtig fint med minimal variation i dybden. Niels var hurtig på pletten med båden og hjalp os ombord. desværre sparkede jacob så hårdt med finnerne at den ene gled af foden, medens han tog sin vest af. MEd en båd i frift, og en slambund var der ingen chance gor at finde den igen, det er bare Øv. 

Vel i havn blev båden halet op uden problemer, fordi vi havde husket at vende næsehjulet rigtift og da den nye wire lå i et tyndere lag på spolen fik den mere trækkraft, så med et enkelt hjælpenøk satte båden sig i bevægelse op ad rampen uden de mindste kny, og det selv om det var blevet noget lavvande siden vi drog ud .
rengjort op medalt på rette hylde kunne vil alle nå hjem til frokost efter et underligt dyk med mange fisk som vi ikke så.. 


Tags:

Kategorier:

Powered by BlogEngine.NET 2.5.0.6
Modified for Kvak by Michlenborg