Tag cloud

Tidligere indlæg

 

4 små *** tog en deco-tur til Lillebælt

af Peter Riis Mågård 25. maj 2015 14:05
Så blev det pinse og tid til en tur i Lillebælt. Vi havde sat hele lørdag af, således at der var tid til to dyk. Vi skulle jo desuden have lidt teori i klubben før vi tog af sted. Så da kronometeret viste 0800 mødtes vi i klubben. Her satte vi os ned og gennemgik det vi havde læst til dagens lektion, alm. Deco dyk. Herefter gik vi så i gang med at regne. Der skulle huskes på luftforbrug, dybde/tryk, tid osv. Desuden at der jo skulle være margen nok til at man kunne gennemføre på et sæt, såfremt det andet fik nedbrud. Det betød faktisk at dagens dyk, 33 meter i 25 min ikke kunne gennemføres på en alm. 15 l. i hvert fald ikke når der skulle være luft til den anden dykker ved et uheld. Så der måtte trixes lidt så de 25 blev ikke på 33 meter men højere oppe, så var der luft nok, og deco stoppene kunne gennemføres efter planen. En kop kaffe fik det hele til at glide lettere ned. Men for mit eget vedkommende kunne jeg da godt mærke at det er nogle år siden at ”regnemaskinen” er blevet motioneret med den slags tal. Men det var godt. Således blev planen lagt og to andre ”nød” planer blev også lavet og skrevet ned. Vi fik også lige set BETA versionen af Jeppes instruktionsfilm til kompresserne og fyldeanlægget. Det skal nok blive godt . Herefter var det ”på letteste vis” mod Lillebælt. Vi havde valgt at køre til Lyngsbo, lige neden for lejrskolen. Efter farvandsoversigten, skulle der ikke være ret meget strøm lørdag, hvilket der rent faktisk heller ikke var. Vi tog dagen som en eksercits i resten af pensum på ***, så der blev gennemført dykkerledelse og journal skrivning til den store guldmedalje. Med baggrund i at det jo var deco dyk vi skulle, kunne vi se at det udkast til en dykkerjournal vi (Jeppe) har lavet manglede en kolonne til at notere deco detaljer i. Der blev teamet op. Jeppe og Jens tog land tjansen først så Johannes og jeg gik først i. Det blev et fint dyk med sigt på 5-8 meter. En del fladfisk og andre fisk. Vi tog den ned af skrænten til de ca. 33 meter og bevægede os så lidt op ad igen. Vi nåede til at skulle starte vores to deco stop. Et på 9 meter på 1 min og et på 4,5 meter på 11 min. Vi startede med at sende vores bøjer op. Så fik vi da øvet det også. Det gik faktisk fint denne gang. Vel oppe skiftede vi funktioner, Jeppe og Jens kunne komme i vandet. Det viste sig at johannes’ dragt havde taget en del vand ind. Så han var godt våd og kold. Så det blev desværre kun til et dyk for ham denne lørdag. De andre havde også et fint dyk, så vel oppe stod den på frokost og en kop kaffe før vi tre tog et andet dyk, når vi nu var kommet herned og havde sat tiden af til det. Denne gang var der mange fladfisk og eremitkrebs. Fint dyk og kun lidt strøm. Herefter sluttede vi dagen og kørte hjem. Tak for en god dag i Lillebælt Jeppe, Johannes, Jens og Peter

Tags:

Kategorier: Beretning

Powered by BlogEngine.NET 2.5.0.6
Modified for Kvak by Michlenborg