Tag cloud

Tidligere indlæg

 

På søndagsvelkomstudflugt med KVAK

af Peter Riis Mågård 12. september 2016 10:16

Søndag morgen kl. 0700 mødtes vi nogle stykker (Jens, Jeppe, Claus, undertegnede og nye Søren) for at komme i vandet. Dagens tur gik til Prammen og ydermolen.

Først båden i vandet, og udstyret pakket. Dagen var også første rigtige dag i klubben for vores nye mand Søren. Han blev stille og roligt ført ind i KVAK universet med små anekdoter mm. Den første blev (sjovt nok) historien om Jens’ åbenstående lynlås i tørdragten på Norgesturen for år tilbage.

Vinden var i SØ så der var en del dønninger på vejen ud til Prammen, men det gik. Mere træls var det hjemad. Vi var dog glade for at det er en gummirib og ikke en ALU-rib vi har.

Vi måtte konstatere en/nogle løse forbindelser til GPS på vej ud af. Jens erhvervede det nyoprettede PADI ”Holding GPS wires to make connection” speciality undervejs. Således operativ kunne vi ankomme til kanten af koraldybet og ”husvraget” Prammen. Vi slog faktisk vraget i første forsøg, men stolede ikke helt på vores evner i aflæsning af GPS, så der måtte et par oversejlinger til, før vi lod ankeret gå. Det viste sig at vi faktisk ramte Prammen fysisk med ankeret. Det lå ca. 2 m fra midten af bagbords side på vraget.

Jeppe, Jens og undertegnede gik ned som første hold. Vi tog små 40 min. Dykker var fint med ok sigt. Både prammen og Bundens badekar havde det fint. Karret lå dog på bunden og så ud som om proppen ikke længere sluttede helt tæt. Men vi prøvede ikke at fylde det med luft.

Der blev øvet lidt skift af regulator, tømning af maske, samt arbejdet med trim og balance. Er ikke helt på plads med at kunne holde dybden stabil samtidig med at der laves ventiløvelser eller maskeøvelser. Men mon ikke det kommer.

Op igen og ned med hold 2, Claus og Søren der også havde et fint dyk. Herefter i rask fart og nyrehug tilbage til klubben for at gøre plads til frokost. Dønningerne var lidt trælse, og det kneb med at kunne holde et godt trim på motoren. Men hjem kom vi da. Et kort hvil, hvorefter holdet minus mig tog ud på Ydermolen. (Jeg ville hellere hjem og købe sofa).

Turen til ydermolen var ikke nær så god som turen til prammen. Sigten var beskeden og der var ikke nær så meget liv. Jens fik dog spiddet en fladfisk og vi havde en herlig sejltur i dønningerne fra Molslinjen. Da vi kom retur, fandt vi ud af, at alle vore nøglechip lå inde i klubhuset. Heldigvis kom der en sød roer efter et kvarters tid, som lukkede os ind. Claus har nu hængt sin chip sammen med bådnøglen - så får han forhåbentligt en ny fra Ole.

Link til en lille video fra Jeppe:

Endnu engang velkommen til Søren. Det er dejligt med nye dykkerkammerarter.

Erfaringer:

-         -  Der skal gennemføres noget uddannelse/selvstudium på GPS (aktion Peter)

-         - GPS skal gennemgås af MAT udvalget for at få bragt de løseforbindelser i orden (aktion Jens)

-         -  Skal der en adgangsbrik på bådnøglen? (aktion Peter – beslutning bestyrelsen)

 

Tak for en super dag i vandet – der hvor dykkere hører til!

 

Tags:

Kategorier: Beretning

Powered by BlogEngine.NET 2.5.0.6
Modified for Kvak by Michlenborg