Tag cloud

Tidligere indlæg

 

Tidlig morgen i Lillebælt

af Peter Riis Mågård 26. august 2018 08:03

0500 – uret starter de første strofer af Oldfields ”Song of the Boatman”. Jeg får hurtigt slukket det, så resten af familien ikke våger så tidligt en lørdag morgen.

Aftenen før blev kaffemaskinen ladt, så et tryk på knappen og genstartsvæsken løber lifligt fra filteret.

Bilen var ligeledes pakket i forvejen, så ned ad grusvejen og retning mod Lillebælt med en god kop kaffe inden klokken nåede 0530. Skal mødes med Jan ved Kongebrogården kl. 0630. Trafikken er let (meget), så det går fint, selv om det er omvej via den nye lillebæltsbro. Rammer et helt igennem smukt sceneri med sol, fine skyformationer, og et Lillebælt der er næsten stille. Det hele bliver rammet ind af en ca. 50-60 Aston Healey’s der er parkeret udenfor hotellet. Nogen holder træf.

Jan kommer, og vi bliver enige om at gå op til betonklosserne, finde kæden og følge den til det lille vrag der ligger lidt fra kysten. Herefter ville vi svinge venstre og gå mod Kongebrogården. Og dog komme op inden dykkerforbudszonen.

Vi fik gjort stumper klar, Jan fik lidt hjernegymnastik med at få sin (nye) Shearwater Perdix computer til at tage de to sendere han skulle bruge på dagens dyk. 1 fra backmount 2x12 med N30 og en fra stage med N40. Han og en flok tager til Norge i næste uge, hvor de skal dykke noget dybere deco, så han skulle lige øve lidt, selv om vores dybder ikke forventedes at skulle udløse deco. Efter lidt banden, og et forløsende ”nåhr ja, sådan”, hoppede vi i dragt og udstyr, gik de 150 meter op til klodserne og gik i. Fandt hurtigt kæden og søgte mod vraget. Lidt brandmænd i overfladen, men ikke noget der var træls.

Man kan ikke prale af sigten i Lillebælt denne dag. Vi kom ikke over ca. 4 meter, det meste af tiden tror jeg faktisk at den lå på omkring 2-3 meter.

Vi tog en tur rundt om vraget. Et vrag med meget net og andre dele af lystfiskerfangsredskaber. Jeg så, hvad jeg efterfølgende er sikker på var en stor havørred. Efter at være kommet hjem og kigget i diverse opslagsværker og ”talt” med min ven Goggle tror jeg dog ”bare” det var en torsk. Men stor var den.

Vi gik som aftalt mod venstre, og tog en fin tur, sigten på trods, mod Kongebrogården. På stykket så vi en hel del fladfisk, mest skrubber og nogle rødspætter. De kom i alle størrelser. Den største jeg så var ca. 40 cm og den mindste var ca. 5 cm.

Kan godt mærke at jeg har været lidt mere i vandet i år, end de sidste år. Alt er bare nemmere: Pakning, klargøring, iklædning, vandfølelse, trim og brug af div. Udrustning osv. Så lad også dette være en opfordring til bare at komme noget mere i vandet. DET ER DET DER SKAL TIL!!!! (også for klubben 😊)

I overfladen var mængden af brandmænd taget noget til, så det var lidt med forhindringer at vi kom op. Jeg nåede da også lige at blive ”kysset” på overlæben. Her mødte vi også tre andre der skulle til at dykke. To erfarne og en lidt mindre erfaren. De spurgte til sigten, der jo ikke imponerede. Jeg havde faktisk timet den. Hvis jeg lå stille, og lod Jan bevæge sig væk med vores normale hastighed, tog det 14 sek. Før man kun kunne se lyset fra lygten, og yderligere 7-10 sek. Før det også var væk. Så med et ”sørg for at holde sammen og kig efter hinanden”, gik de andre ned. Efter ca. 3 min. Lå de igen i overfladen, rekapitulerede det med at holde kontakt, for så at prøve igen.

Vi fik skyllet os og kom ud af dragterne. Pakkede og kørte over under den nye Lillebæltsbro, hvor Aktiv har klubhus. Her blev der fyldt luft på (N32) og vi gjorde klar til at hoppe i igen ved Ammoniakhavnen.

Det viste sig dog at strømmen havde taget så meget til at vi ikke synes det var en god ide at begynde på det uden båd.

Så Jan foreslog at vi kørte til Strip, over til Tjærepletten. En lidt kedelig sandbund, men et sted der ligger i læ når strømmen er sydgående. Det kunne jo også give et af de efterhånden sjældne ”nye dykkersteder” til logbogen. Så det gjorde vi. Og ja dykket var ikke det vilde, sigten som før, men ingen strøm. Så det er et klart alternativ til bare at køre hjem, hvis strømmen er for stærk de andre steder. Tilbage til Aktiv, luft på, skylle udstyr og så en friskbrygget kop mokka i solen ved Lillebælt. What’s not to like 😊
Tak til Jan for en igen helt igennem dejlig dykkerdag. Næste gang skal vi bare være lidt flere.

Vi ses under vandet
Peter

Tags:

Kategorier:

Powered by BlogEngine.NET 2.5.0.6
Modified for Kvak by Michlenborg