Tag cloud

Tidligere indlæg

 

CMAS*

Indledning:
CMAS* er det første niveau i CMAS Apparatdykker Uddannelsen. CMAS* uddannelse giver dig en hurtig, men sikker start som Apparatdykker. Du vil med kurset i baggagen hurtigt få mulighed for at komme ud at dykke på egen hånd.
Som CMAS* apparatdykker må du du dykke til 18 m. Du skal altid have en makker som midst er CMAS** og har mindst 50 erfarningsdyk. Det er det et problem? Nej, det er det ikke. I Sportsdykkerklubben KVAK dykker vi meget i århus Bugten, da den ligger lige udenfor døren. 90% af Bugten er mellem 0 - 15 m, så du kan hurtigt få de 20 dky erfarningsdyk, som er kravet til CMAS** Kursus.
Men for at du kan starte på CMAS* skal du have følgende forudsætninger.
          Forudsætninger:
  • Du skal være 14 år ved kursusstart.
  • Du skal have en af Dansk Sportsdykkerforbund godkendt lægeattest, der er mindre end 5 år gammel. (3 år, hvis du er over 40 år). Vi laver normalt lægeattesten den første kursus aften.
  • Du skal kan svømme 500 m i svømmehal uden brug af svømmebriller (Der gives her dispensation, hvis du bruger kontaktlinser)
  • Du skal kan dykke 15 m under vandet, startende af vandtrædning. Ingen dele af legemet må bryde vandoverfladen før efter 15 m.
  • Du skal have dit eget udstyr.
Kursusinhold:
Kurset er delt op i 3 dele: Teori, Bassin og åbentvand.
Teori:
I teoriundervisningen vil vi som det første gennemgå hvilket udstyr du skal bruge, hvad der er godt og hvad der er skidt. Du bliver klædt på til at købe de eget udstyr uden at lave fejlkøb.
Du vil ligeledes få en grundlæggende forståelse for sammenhængen mellem tryk og omfang, og den effekt det har på dig som dykker og dit udstyr.
Som dykker opholder du dig i element som du ikke er skabt til, derfor gennemgår vi hvad der skal til for at kroppen kan opretholde livet, og hvilke komplikationer det kan give.
Dykning kræver også viden om sikkerhedsregler, om selvredning og om hvordan man redder sin makker. Derfor gennemgår du teoriudervisningen et mindre førsthjælpskursus, som giver dig kendskab til den mest elementære redning.
Bassin:
En af de vigtigste regler i sikker dykning er at du er fortrolig med dit udstyr. Inden du hopper i vandet først gang, skal du selv kunne samle dit udstyr og udføre en personlig udstyrskontrol. Det gennemgår vi som det første i svømmehallen.   width="170"
Når du dykker gælder den om at være så "dovnen", dvs. at når du dykker med apparat er det vigtig at du slapper af og ikke bruger unødvendig kræfter, da det kan ses på dit luftforbrug og dermed og din ophobning af nitrogen. For at spare på kræfterne er det vigtig at din svømmeteknik er så prefekt som muligt, samt at du er afbalanceret i vandet. Denne del vil vi ligger vægt på igennem hele bassinundervisningen.
Da dykning ikke er en ufarlig sport, så er det vigtigt at du først og fremmest kan redde dig selv, men også redde din makker. Det kræver rutine, overskud og færdigheder, så det gennemgår vi ligeledes meget i.
Dykning er en makkersport hvor alt foregår sammen med din makker. Men det er også en sport med meget ventetid. Det er her vigtigt at du ikke kun hjælper dig selv og din makker, men også din andre dykkere. Dykker kræver at man har styr på sine ting, og det kræver en del diciplin, så vi vil også kigge efter hvordan du fungere i en gruppe af dykkere.
åbentvand:
Da formålet med kurset er at lære at dykke i åbentvand slutter med kurset af med at lave 5 åbentvandsdyk, hvor det dybdeste vil være omkring 18 m. I åbentvansdelen vil du prøve de samme øvelser, som du lavede i svømmehallen.
  width="140" økonomi:
Til CMAS* uddannelsen skal der bruges lidt forskelligt uddannelsesmaterialer, benzin til både og biler, allervigtigst et certifikat. Derfor koster det lidt at tage uddannelsen. Som nævnt andre steder på hjemmesiden, så er Sportsdykkerklubben KVAK ikke en kommerciel klub, og dermed skal vi ikke tjene penge på vores kursus, hvilket i den sidste ende kommer dig til gode.
Kalenderen:
Næste kursus finder du i menuen til venstre. KLUBBEN GENNEMFØRER PT IKKE CMAS * OG ** UDDANNELSE
Videreuddannelse:
Powered by BlogEngine.NET 2.5.0.6
Modified for Kvak by Michlenborg